De gemiddelde courtagekosten in Frankrijk liggen aanzienlijk hoger dan in Nederland. Dit heeft te maken met het feit dat de verkopende partij zoveel makelaars in de hand mag nemen als hij of zij wil. De kopende partij betaald de makelaarskosten. Het is dus mogelijk dat een makelaar diverse rondleidingen geeft in een huis. En dat vervolgens een andere makelaar het huis voor zijn neus verkoopt. De gemiddelde tarieven in Frankrijk liggen daarom rond de 8 à 9 procent, ook afhankelijk van de prijs van het huis. Hieronder zal ik de tarieven van La vie en France Immo verder toelichten.

Tarieven La Vie en France Immo

Bij La Vie en France Immo hanteren een courtage rond de 5 procent. Nu hoor ik u denken, hoe kan dat dan. Welnu, om het maar op z’n Hollands te zeggen het is voor mij geen hoofdinkomen. Aangezien wij dat al hebben met de Chambres d’Hôtes van mijn man en ik het leuk vind om mensen te helpen hun droom waar te maken. Tevens steek ik veel tijd in het voortraject als u nog in Nederland bent. Op deze manier is er al een goede selectie gemaakt. Daardoor kunnen er vaak spijkers met koppen geslagen worden als u in Frankrijk bent. Het percentage van mensen die na hun eerste bezoek ook daadwerkelijk koopt ligt hoog bij mij.

Voor de objecten waarvoor ikzelf de overeenkomst met de verkoper heb getekend is de commissie als volgt:

  • verkoopprijs < € 100.000, commissie € 5.000
  • verkoopprijs > € 100.001, commissie 5%

Voor de woningen getekend door Sovogim, een makelaarskantoor waar ik mee samenwerk, worden de tarieven op hun overeenkomst aangehouden.

Met betrekking tot seizoensverhuur kan La vie en France Immo voor u de advertenties, boekingen, sleutelafdracht en inname regelen voor een tarief van 20% van de verhuurprijs.

Begeleiding bij het afsluiten van verzekeringen en financieringen, of de aanvraag van vergunningen, gas, elektra of andere formaliteiten kan ik ook voor u doen. Het tarief hiervoor is € 50,00 excl. BTW per uur.

La vie en France Immo

nl_NL