De gemiddelde courtagekosten in Frankrijk liggen aanzienlijk hoger dan in Nederland. Dit heeft te maken met het feit dat de verkopende partij zoveel makelaars in de hand mag nemen als hij of zij wil. Het is dus mogelijk dat een makelaar diverse rondleidingen geeft in een huis. En dat vervolgens een andere makelaar het huis voor zijn neus verkoopt. De gemiddelde tarieven in Frankrijk liggen daarom rond de 8 à 9 procent, ook afhankelijk van de prijs van het huis. Hieronder zal ik de tarieven van La vie en France Immo verder toelichten.

Bij La Vie en France Immo hanteren we bij verkoop een courtage rond de 5 procent en bij aankoop een nog lager percentage. Nu hoor ik u denken, hoe kan dat dan. Welnu, om het maar op z’n Hollands te zeggen het is voor mij geen hoofdinkomen. Aangezien wij dat al hebben met de Chambres d’Hôtes van mijn man en ik het leuk vind om mensen te helpen hun droom waar te maken. Tevens steek ik veel tijd in het voortraject als u nog in Nederland bent. Op deze manier is er al een goede selectie gemaakt. Daardoor kunnen er vaak spijkers met koppen geslagen worden als u in Frankrijk bent. Het percentage van mensen die na hun eerste bezoek ook daadwerkelijk koopt ligt hoog bij mij.

Tarief La vie en France Immo als aankoopmakelaar

Als ik voor u aan de slag ga als aankoopmakelaar is dat soms zelfs gratis. Zodra ik een passende woning heb gevonden probeer ik bij de verkopende makelaar of die bereid is zijn commissie met mij te delen. Als dit het geval is zijn er aan mijn diensten geen extra kosten verbonden. De makelaarskosten van de verkoopmakelaar zitten immers al in de verkoopprijs en die zou u ook betalen zonder mijn diensten.

Als de verkopende makelaar niet wil delen dan reken ik kosten voor mijn diensten als aankoopmakelaar. Dit is 1,5 % over de uiteindelijke prijs waarvoor de woning gekocht wordt en 2% over het verschil tussen de vraagprijs en de prijs die u uiteindelijk betaald. Bijvoorbeeld een woning met een vraagprijs van € 260.000 koopt u na mijn onderhandelingen voor € 230.000, mijn commissie is dan 1,5% over € 230.000, en 2% over de € 30.000 die ik van de prijs heb onderhandeld. Het loont voor mij dus om een zo laag mogelijke aankoopprijs voor u te realiseren wat uiteraard ook interessant is voor u.

Hiervoor heeft u een volledige begeleiding vanaf het kennismakingsgesprek totdat u de handtekening bij de notaris zet.

Tarief La Vie en France Immo als verkoopmakelaar

Voor de objecten waarvoor ikzelf de overeenkomst met de verkoper heb getekend is de commissie als volgt:

  • verkoopprijs < € 100.000, commissie € 5.000
  • verkoopprijs > € 100.001, commissie 5%

Voor de woningen getekend door Sovogim, een makelaarskantoor waar ik mee samenwerk, worden de tarieven op hun overeenkomst aangehouden.

Overige diensten La vie en France Immo

Met betrekking tot seizoensverhuur kan La vie en France Immo voor u de advertenties, boekingen, sleutelafdracht en inname regelen voor een tarief van 20% van de verhuurprijs.

Begeleiding bij het afsluiten van verzekeringen en financieringen, of de aanvraag van vergunningen, gas, elektra of andere formaliteiten kan ik ook voor u doen. Het tarief hiervoor is € 50,00 excl. BTW per uur.

La vie en France Immo

nl_NL